Спаситель на продаж
Спаситель на продаж The Savior for Sale
Спаситель на продаж The Savior for Sale
Спаситель на продаж
Прем`єра 25 Листопада
Жанр:
документальний
Час:
1 година 37 хвилин
Купити квитки
12+
Спаситель на продаж
Прем`єра:
25 Листопада 2021
Рік:
2021
Країна:
Франція
Режисер:
Антуан Віткін
Фільм французького режисера Антуана Віткіна "Спаситель на продаж" - це розслідування про те, як портрет Ісуса Христа спірного авторства, який охрестили "чоловічою Моною Лізою", виявився заручником закулісних угод між Францією та Саудівською Аравією. Картина «Спаситель світу» увійшла до світової історії мистецтва у 2017 році, коли близько тисячі колекціонерів, перекупників та глядачів зібралися в головній аукціонній залі Рокфеллер-центру в Нью-Йорку, і найстаріший аукціонний будинок Christie's продав її за рекордні $450 млн.

Документальний фільм Віткіна простежує історію картини з 2005 року, коли нью-йоркський арт-дилер придбав її у поганому стані за $1175. Картину відреставрували у США, а потім кілька експертів лондонської Національної галереї підтвердили, що це справді робота Леонардо. Через два роки вона була продана за $127,5 млн.

Автори фільму також розповідають про те, що відбувалося за лаштунками Лувру після аукціону Christie's. Як повідомляється, кілька анонімних високопосадовців в уряді президента Франції Еммануеля Макрона стверджують у фільмі, що пропозиція спадкоємця принца позичити картину Лувру для виставки 2019 року була пов'язана з деякими умовами. Мухаммед бен Салман нібито наполягав на тому, що Лувр має демонструвати «Спасителя світу» поруч із «Моною Лізою».

Оберіть сеанс для
онлайн купівлі квитка закрыти

На жаль, немає сеансів по заданим умовам.

Спаситель на продаж

  • Сеанси: Всі дати
наверх